Ο Λαός θα πει OXI στη Δεξιά παλινόρθωση

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές για την Ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, το καθεστωτικό στρατόπεδο ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και λοιπά ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα πολιτικά κόμματα, δεν έχουν καμία διάθεση να αντιπαρατεθούν στο επίπεδο της πολιτικής και των προγραμμάτων. Προτιμούν με ψευδή επιχειρήματα και με τον πιο χυδαίο τρόπο, να επιτίθενται στους πολιτικούς τους αντιπάλους, μετατρέποντας την πολιτική αντιπαράθεση σε μια τυφλή σύγκρουση, χωρίς όρους και όρια. Σε μια σύγκρουση, από την οποία εκλείπει το πολιτικό επιχείρημα και ο προγραμματικός λόγος. Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουν να επιτύχουν την πλήρη απαξίωση του κυβερνητικού έργου και την ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, γεγονός, που όπως πιστεύουν, θα τους ανοίξει το δρόμο για την επαναφορά τους στην εξουσία.

Γράφει ο Σπύρος Κότσιας 

Οι κύριοι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η χώρα, επανέρχονται και ζητούν από τον ελληνικό λαό να τους επανεκλέξει, υποσχόμενοι ότι θα κόψουν τις συντάξεις, θα καταργήσουν τα κοινωνικά επιδόματα, θα μειώσουν τη φορολογία των πλουσίων, θα καταργήσουν τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, θα ακυρώσουν όποιες παρεμβάσεις έγιναν για τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Γίνεται πλέον φανερό, ότι οι τυχοδιωκτικές οικονομικές ελίτ που θεωρούν τους εαυτούς τους « νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας, μαζί με το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί δουλικά, αποκομίζοντας οικονομικά και άλλα οφέλη, επιθυμούν διακαώς την εκδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις του κ Τσίπρα και την υιοθέτηση πολιτικών τις οποίες επέβαλλε η τρόϊκα και οι εγχώριοι συνεργάτες της.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, είναι γιατί δεν θέλουν τον Τσίπρα αφού τους ικανοποίησε όλες τους τις απαιτήσεις; Η απάντηση είναι απλή. Διότι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να τον ελέγξουν, τον μισούν και το μίσος τους φτάνει μέχρι του σημείου να μην σέβονται ούτε τη μνήμη του αποθανόντα πατέρα του. Θέλουν την εξουσία ξανά και προσπαθούν να την αποκτήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, για να συνεχίσουν το έργο της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την οποία ο Ελληνικός Λαός αποδοκίμασε σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Για εκείνους, είναι δύσκολο να ”χωνέψουν” το γεγονός, ότι η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις παλινωδίες τους, σταμάτησαν την ξέφρενη πορεία της χώρας και της οικονομίας προς τη δημιουργία μιας ειδικής οικονομικής ζώνης με μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης των λαϊκών στρωμάτων στην ιδιωτικοποιημένη υγειονομική περίθαλψη, αλλά και της νεολαίας σε ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα κυριαρχείται πλήρως από τα λαμόγια του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ Μητσοτάκης πλήρως εναρμονισμένος με την πολιτική του ΔΝΤ, η εφαρμογή της οποίας κατάστρεψε την οικονομία, εξαθλίωσε τα λαϊκά στρώματα και κυριολεκτικά εξαφάνισε τη μεσαία τάξη, λέει συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να υποκλέψει τη ψήφο του. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν εκείνος που σαν υπουργός του Σαμαρά, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής εκείνης της κυβέρνησης, απέλυε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και ένα σωρό άλλους εργαζόμενους, με μισθούς πείνας, τώρα να υπόσχεται επενδύσεις και προσλήψεις με υψηλές αποδοχές. Αυτή η τυχοδιωκτική πολιτική δεν πρέπει να περάσει, ο λαός και πολύ περισσότερο η νεολαία και οι εργαζόμενοι, παρά την πικρία αλλά και την οργή που αισθάνονται απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ για τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσε, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα επιτρέψουν την παλινόρθωση της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης και αντιδραστικής δεξιάς που γνώρισε ο τόπος.

Σχετικά Νέα