Κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων των ΑΜΕΑ σχεδιάζει η ΝΔ

 

Άρθρο του Χριστόφορου Κοσμόπουλου, οικονομολόγος

 

Την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων κοινωνικής προτεραιότητας τα οποία λαμβάνουν από το κράτος αδύναμοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ΑΜΕΑ, προβλέπει το σχέδιο κοινωνικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Μια προσεκτική ανάγνωση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποκαλύπτει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται να επαναφέρει και να υλοποιήσει το σχέδιο του ΔΝΤ για περιστολή πόρων και δαπανών που αφορούν μεταξύ άλλων και τα άτομα με αναπηρία και το οποίο κατάφερε να ματαιώσει η παρούσα κυβέρνηση την τελευταία τριετία.

Ειδικότερα από την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την οποία «όσοι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας – και δυστυχώς είναι πολλοί- θα κερδίσουν από την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στο οποίο θα ενσωματώνονται όλα τα βασικά επιδόματα», προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να κόψει τα επιδόματα που παίρνουν χιλιάδες συμπολίτες μας – ΑΜΕΑ, που δεν ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι οποίες ρωτήθηκαν σχετικά, η παραπάνω εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ αποτελεί πιστή αντιγραφή του σχεδίου του ΔΝΤ, το οποίο απαιτούσε περικοπές παροχών προς τους ΑΜΕΑ, όπως επιδόματα αναπηρίας κλπ.

Η παραπάνω αναφορά του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό μεταξύ των αναπήρων πολιτών, ενώ κύκλοι του αναπηρικού κινήματος μιλούν για ανάγκη άμεσης παρέμβασης προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με την αξίωση να εγκαταλείψει τέτοια αντικοινωνικά σχέδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα