Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε την επανάληψη δίκης του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε την επανάληψη της δίκης του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της απαγορευμένης οργάνωσης, από τις 7 Οκτωβρίου, δήλωσαν δικαστικές πηγές και μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Μπαντίε έχει καταδικαστεί σε πολλές ποινές θανάτου και ισόβιας κάθειρξης σε αλλεπάλληλες δίκες που ακολούθησαν την εκδίωξη από τον αιγυπτιακό στρατό του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είναι επίσης μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με το MENA, η επανάληψη της δίκης συνδέεται με μια υπόθεση στην οποία ο Μπαντίε και 14 άλλοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές ισοβίων για υποκίνηση σε διάπραξη δολοφονίας και απόπειρα δολοφονίας διαδηλωτών που διαδήλωναν κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων κοντά στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης τον Ιούνιο του 2013. Άλλοι τέσσερις καταδικάστηκαν σε θάνατο τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι νέες κατηγορίες σε βάρος υψηλόβαθμων στελεχών περιλαμβάνουν «συμμετοχή στην υποκίνηση και συνέργεια στον ξυλοδαρμό διαδηλωτών», ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούνται για πρόκληση θανάτων ή παραμόρφωσης και κατοχή όπλων, ανέφερε το MENA. Το πρακτορείο δεν εξήγησε γιατί τροποποιήθηκαν οι κατηγορίες, όμως η αιγυπτιακή νομοθεσία προβλέπει πως οι κατηγορίες μπορούν να τροποποιηθούν αν προκύψουν νέα στοιχεία.

Η νέα δίκη που διέταξε το Κακουργιοδικείο του Καΐρου επηρεάζει μόνο εκείνους που είναι κρατούμενοι και όχι τους κατηγορουμένους που δικάστηκαν ερήμην.

Ο Χάιρατ αλ-Σάτερ, ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, περιλαμβάνεται σε εκείνους που η δίκη τους θα επαναληφθεί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα