

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέλυσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία covid-19, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν.
Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος είναι 4.000 κρούσματα ανά ημέρα. Το 40% των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα είναι από την Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία. Το 25% των κρουσμάτων είναι στα παιδιά κάτω των 18 ετών. Όλα τα κρούσματα, στο 100%, είναι από την μετάλλαξη Δέλτα. Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και κράτη με αντίστοιχους πληθυσμούς, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Τσεχία, είπε ο κ. Ζαούτης.
Σήμερα, όπως είπε, είχαμε 420.000 test και ο δείκτης θετικότητας είναι 1,6%. Νοσηλεύονται 2.832 πολίτες και 434 είναι διασωληνωμένοι. Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος νοσηλείας είναι 280 ανά ημέρα.
Το κύριο όπλο που έχουμε αυτή τι στιγμή είναι ο εμβολιασμός και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Πρόσθεσε ότι είναι ένα εμβόλιο αποτελεσματικό όσο αφορά τη σοβαρή νόσο και την απώλεια ζωής και δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Ο κ. Ζαούτης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και γι’ αυτούς που έχει περάσει το 6μηνο από την δεύτερη δόση, να λάβουν την τρίτη δόση.
Σχετικά Νέα
Άλιμος: Στην Εισαγγελία ανηλίκων η μητέρα του βρέφους
Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρουσία του δικηγόρου της πήγε η μητέρα του.
Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο των Χανίων, με έναν τραυματία – Συνελήφθη ένα άτομο
Αναστάτωση προκλήθηκε μετά τις 5 το απόγευμα στο κέντρο των Χανίων, από επεισόδιο στην.
Φωταγώγηση της Βουλής στη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού
Το ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ελληνικό: Έρευνες για αρσενικό και δηλητήρια στις σορούς-Πέθανε και από νεφρική ανεπάρκεια η Βέρα Σιδηροπούλου
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θρίλερ στο Ελληνικό με τους θανάτους των.