Ζαχαριάδης: Η τραγική ιστορία του Φλόιντ ξεπερνά τα σύνορα των ΗΠΑ και φτάνει σε όλο τον κόσμο

”H ιστορία του Φλόιντ αφορά όλες τις κοινωνίες, αφορά τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, τα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες, τους πρόσφυγες της φτώχιας – τους μετανάστες δηλαδή – και τα θύματα της ρατσιστικής βίας, της μισαλλοδοξίας, της μισανθρωπιάς, της κοινωνικής περιθωριοποίησης.”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ολόκληρο το άρθρο 

Η τραγική ιστορία του Φλόιντ ξεπερνά τα σύνορα των ΗΠΑ και φτάνει σε όλο τον κόσμο. Γιατί μαζί με τον ρατσισμό, αναδεικνύει και τις ανισότητες που βαθαίνουν όλο και περισσότερο.  H ιστορία του Φλόιντ αφορά όλες τις κοινωνίες, αφορά τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, τα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες, τους πρόσφυγες της φτώχιας – τους μετανάστες δηλαδή – και  τα θύματα της ρατσιστικής βίας, της μισαλλοδοξίας, της μισανθρωπιάς, της κοινωνικής περιθωριοποίησης. 

Αφορά και την Ελλάδα! 

Ποιος θα είναι ο επόμενος λοιπόν; Θα είναι ο διαδηλωτής εργαζόμενος, ο νέος που απλώς έχει διαφορετική εμφάνιση, ο Κρητικός «που μοιάζει με πακιστανό» όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στην Κρήτη; 

«Η κατά σύστημα παρακώλυση των ΕΔΕ και των λοιπόν ανακρίσεων εντός του αστυνομικού σώματος ….οδηγεί στο να μην αποδίδονται ευθύνες.  Η ατιμωρησία όμως αυτή έχει προφανείς παρενέργειες: διαιωνίζει τις απαράδεκτες και καταδικαστέες πρακτικές», αυτά λέει μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών ο Πρόεδρος της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης της αστυνομικής βίας, καθηγητής κ Ν. Αλεβιζάτος, ολοκληρώνοντας το έργο της. 

Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο κύκλο ανασφάλειας, οικονομικής δυσπραγίας, διεύρυνσης των ανισοτήτων, κρίσης στη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της από τις 4 Μαΐου, παραδίδοντας το πόρισμα στον Υπουργό…

Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα, γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα; Τι θα γίνει στη συνέχεια; 

Ζούμε σε ένα κόσμο που δοκιμάζεται σε μία Ελλάδα που αντιμετωπίζει μια δεύτερη κρίση, σε μια κοινωνία που μπορεί να γεννηθούν συγκρούσεις και εντάσεις. Το δημοκρατικό μέτρο είναι ο οδηγός μας. 

Η προστασία των αδυνάτων μέσα από θεσμούς και συλλογικές πρωτοβουλίες για να μην αναρωτιόμαστε αύριο. 

Θα είμαι «εγώ» ο επόμενος;

Σχετικά Νέα