Ζαχαριάδης: Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων που διαβιούν εκτός Ελλάδας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για μικροκομματικά παιχνίδια

Δήλωση Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Βορείου τομέα Β1 Αθηνών, απάντηση στην χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

 Θέλουμε να θυμίσουμε στον υπουργό Εσωτερικών που κατά περίπτωση εμφανίζεται να έχει ρηχή μνήμη ότι η διαδικασία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος και τέλος την ψήφιση του νόμου ένα χρόνο πριν. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, με σαφήνεια και σταθερότητα, χωρίς τυχοδιωκτικές αναδιπλώσεις, στήριξε αυτή την μεταρρύθμιση.

 Η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα εγγραφούν στις πλατφόρμες ώστε να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Όπως είναι γνωστό η καμπάνια προβλέπεται στην ψηφισμένη νομοθεσία αλλά η διαδικασία δεν έχει περιγραφεί. 

Όπως σωστά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός, σύντομα και μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  δήλωσε ότι «όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με ενημέρωση της Διακομματικής Επιτροπής.»

  Χαιρετίζουμε αυτή την αλλαγή στάσης σε επίπεδο κυβέρνησης και την αντιλαμβανόμαστε ως ομολογία ενοχής για τον τρόπο που λειτούργησε στην καμπάνια «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο πρώτο κύμα από την περίφημη «λίστα Πέτσα».  

Η αυτονόητη συμμετοχή μας στη διακομματική επιτροπή έρχεται να διασφαλίσει ότι:

•           Δεν θα προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις αλλά θα προχωρήσουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

•           Θα διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.

•           Θα ανακοινωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των media.

•           Δεν θα χρηματοδοτήθουν ανύπαρκτα media

Σχετικά Νέα