Υποχώρησε ο χρυσός από τα υψηλά έξι εβδομάδων

Υποχώρησαν την Πέμπτη από το υψηλό έξι εβδομάδων οι τιμές του χρυσού, καθώς τόσο η διαφαινόμενη συμφωνία των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών για στήριξη της περιφερειακής First Republic Bank, όσο και η παροχή ρευστότητας από πλευράς της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας στην Credit Suisse έβαλαν ένα ορισμένο φρένο στη διεθνή ανησυχία για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με πτώση 8,30 δολαρίων ή 0,4%, στα 1.923 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Μαΐου έκλεισε με απώλειες 19 σεντς ή 0,9%, στα 21,69 δολ. ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 35,50 δολ. ή 2,5%, κλείνοντας στα 1.409,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 6,80 δολ. ή 0,7%, κλείνοντας στα 977,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαΐου έχασε 2 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 3,87 η λίβρα.

Η τιμή του χρυσού πραγματοποιούσε ράλι εδώ και μία εβδομάδα, καθώς το κίτρινο μέταλλο ευνοήθηκε από την ανησυχία γύρω από τα τραπεζικά συστήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μετά τη χρεοκοπία τριών αμερικανικών τραπεζών και το ισχυρό selloff στη μετοχή της ελβετικής Credit Suisse.

Ωστόσο, την Πέμπτη ο χρυσός έκανε ένα βήμα πίσω, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας ύφεσης των ανησυχιών.

“Το profit-taking έφτασε για τον χρυσό με την έστω και προσωρινή ύφεση των τραπεζικών ανησυχιών, καθώς οι JPMorgan, Morgan Stanley και άλλες μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν πιθανή συμφωνία ενίσχυσης της First Republic Bank”, σημείωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, σε γραπτό σχόλιό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα