ΥΠΕΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταστήσει το ΑΣΕΠ αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον Μάκη Βορίδη για τον διαγωνισμό του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έστηνε ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υποψηφίους χωρίς να διασφαλίζει πόσοι θα διοριστούν, πότε και πού», αναφέρεται στη δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Ζαχαριάδη και του πρώην ΓΓ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ, τονίζοντας πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αποτελεί μια σημαντική καινοτομία που νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία διαδικασία μοριοδότησης τυπικών προσόντων στην ουσιαστική εξέταση γνώσεων και κυρίως δεξιοτήτων, υπενθυμίζει ότι η κυβερνητική αυτή επιλογή καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζοντας πως ο διαγωνισμός οργανώθηκε με απόλυτη ευθύνη του ΑΣΕΠ, χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή του ΥΠΕΣ, το υπουργείο τονίζει πως «θα εξακολουθήσουμε να σεβόμαστε την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ και να στηρίζουμε κάθε του απόφαση που συνδέεται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού».

Και ξεκαθαρίζει πως «αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του, στην προσπάθειά του να καταστήσει το ΑΣΕΠ αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης».

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών

Αναλυτικά, στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:

«Την 4η Μαρτίου του 2023 έλαβε χώρα ο διαγωνισμός που οργάνωσε το Α.Σ.Ε.Π., στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής προσωπικού, για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, με τη συμμετοχή 76.000 και πλέον υποψηφίων οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτόν και αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματά τους.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που νομοθέτησε η Κυβέρνησή μας, μια μεγάλη μεταρρύθμιση που σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία διαδικασία μοριοδότησης τυπικών προσόντων στην ουσιαστική εξέταση γνώσεων και κυρίως δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην επιλογή προσωπικού.

Η επιλογή αυτή της Κυβέρνησης καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιβαίνει στη λογική του εξισωτισμού που με συνέπεια υπερασπίζεται και καλλιεργεί σε όλα τα θέματα προσωπικού του δημοσίου η Αριστερά.

Ο διαγωνισμός αυτός οργανώθηκε με απόλυτη ευθύνη του Α.Σ.Ε.Π. και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτονοήτως, θα πει κάποιος, αφού το Α.Σ.Ε.Π. είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή που διενεργεί κάθε διαδικασία που συνδέεται με την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου.

Όμως, όχι αυτονοήτως για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών για ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και για επιλογές που κάνει αυτή σε σχέση με τον διαγωνισμό.

Εμείς, παραταύτα, θα εξακολουθήσουμε να σεβόμαστε την ανεξαρτησία του Α.Σ.Ε.Π. και να στηρίζουμε κάθε του απόφαση που συνδέεται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού.

Δεν θα καταστήσουμε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαραθέσεως τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και θα καλούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πράξει το ίδιο, αν δεν κατανοούσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική του ταυτότητα.

Αφήνουμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του, στην προσπάθειά του να καταστήσει το Α.Σ.Ε.Π. αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα