

«Επιδίωξη είναι τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων για το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να πληρωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ειδική ρήτρα ακατάσχετου.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι, τον Δεκέμβριο, θα ακολουθήσει το δεύτερο «κύμα» αναδρομικών. Όπως είπε, τον Δεκέμβριο, θα καταβληθούν 14 μηνών αναδρομικά κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει 30 έτη και πάνω, εργασιακού βίου.
«Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, αλλάξαμε τα χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού και το κάναμε ανταποδοτικό. Επίσης, καλλιεργούμε την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας δεν αλλάζουν με την τηλεργασία που θα εφαρμοστεί στο 40% των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό.
Υπογράμμισε δε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ, εάν η ιδιωτική επιχείρηση δεν υποβάλλει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας το ειδικό έντυπο για την εξ αποστάσεως εργασία που θα αφορά το 40% των εργαζομένων που μπορεί να εργαστεί με τηλεργασία.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.