Βουτιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου λόγω αυξημένων αποθεμάτων και μειωμένης ζήτησης

Οι ενδείξεις για μεγαλύτερη προσφορά από τις ΗΠΑ μαζί με τις ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση ενέργειας από την Κίνα, προκαλούν βουτιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Η τιμή του Brent κινείται στα 77,59 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρώντας 4,42% ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), είναι στα 73,10 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 4,64%.

Αμφότεροι οι δείκτες αναφοράς σημείωσαν πτώση άνω του 1,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 421,9 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA), ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια.

Η αμερικανική παραγωγή αργού παρέμεινε σταθερή στο ρεκόρ των 13,2 εκατ.βαρελιών ανά ημέρα (bpd).

Στην Ασία, η απόδοση των διυλιστηρίων πετρελαίου της Κίνας υποχώρησε τον Οκτώβριο από τα υψηλά επίπεδα του προηγούμενου μήνα, καθώς η ζήτηση βιομηχανικών καυσίμων εξασθένησε και τα περιθώρια διύλισης μειώθηκαν. Παρόλα αυτά, η οικονομική της δραστηριότητα αναζωπυρώθηκε τον Οκτώβριο, καθώς η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Πέμπτης υπογράμμισαν τις ανησυχίες γύρω από τον τομέα των ακινήτων της Κίνας, δείχνοντας ότι οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, ενώ οι πωλήσεις ακινήτων ανά επιφάνεια μειώθηκαν κατά 20,33% σε ετήσια βάση.

Το φυσικό αέριο καταγράφει πτώση 2,58%, στα 45,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα