

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την παράταση του lockdown, δήλωσε ο Μ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας για να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί» και, όπως είπε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση των μέτρων.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βορίδης είπε ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου «η εκτίμηση είναι ότι θα πάμε έτσι, και μετά θα δούμε αν θα γίνει νέα παράταση ή αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε κάπως με το άνοιγμα της οικονομίας».
Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «είναι δύσκολο το άνοιγμα – κλείσιμο. Είναι πιο εύκολο να τα κλείσεις όλα, ή να τα αφήσεις όλα ανοιχτά. Αλλά και τα δύο αυτά έχουν πολύ κακά αποτελέσματα».
Όπως εξήγησε «το κλείσιμο σε όλα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Το άνοιγμα σε όλα οδηγεί σε εκατόμβες νεκρών. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι μια σύνθετη δράση που προσπαθεί αν βρει την ισορροπία».
«Για αυτό και μόλις το επιτρέπει η πανδημία, αλλάζουν και τα μέτρα», συμπλήρωσε.
«Μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Γίνεται μια προσέγγιση που προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αντικειμενικά», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης στο ίδιο θέμα.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «Η αντιπολίτευση όταν ζητούσε να κάνουμε προσλήψεις, κάναμε 7.000. Μετά είπε να κάνουμε 14.000. Αν κάνουμε 14.000 θα μας πουν να κάνουμε 28.000. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάποιος ασθένησε και δεν νοσηλεύτηκε με το σωστό τρόπο. Δεν κάνουμε προσλήψεις, μόνο και μόνο για να κάνουμε. Το να μπορούμε να μετακινούμε προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση σε μια περιοχή, είναι μια ορθή πρακτική από πλευράς προσωπικού».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.