

«Ένα χρόνο μετά, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις απώλειες, και να συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη, η οποία διαφαίνεται πια στον ορίζοντα. Η εθνική μας αντοχή δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται», αναφέρει σε άρθρο του στο ένθετο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για τον ένα χρόνο πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη» αναφέρει πως η Ελλάδα στέκεται όρθια, παρά τα πλήγματα που δέχεται, όταν άλλες χώρες, με ισχυρότερες οικονομίες, προηγμένα υγειονομικά συστήματα και υποδομές, κλυδωνίζονται.
«Όσα υποστηρίζω δεν συνιστούν θριαμβολογία. Είναι η οφειλόμενη απόδοση αναγνώρισης στην τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Είμαι υπερήφανος για το σθένος του λαού μας και για το ότι, όταν έλθει η ώρα του συνολικού απολογισμού, θα μας κρίνουν για όσα κάναμε. Αλλά κανείς δεν θα μπορεί να μας προσάψει αδράνεια», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας.
Αφού κάνει λεπτομερή αναφορά στα όσα έγιναν στον ένα χρόνο πανδημίας του κορωνοϊού ο Β.Κικίλιας επισημάνει πως «Η πανδημία αυτή αλλάζει την πορεία της ανθρωπότητας. Η κρίση μάς οδήγησε να αναθεωρήσουμε πολλά από τα δόγματα των αρχών του 21ου αιώνα. Απέδειξε ότι η οικονομία δεν είναι πάντα η βάση του εποικοδομήματος. Το θεμέλιο της ευημερίας είναι η υγεία. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει οικονομία. Και προϋπόθεση της υγείας είναι ένα ισχυρό κράτος, το οποίο διασφαλίζει την υγειονομική επάρκεια και φροντίδα για τον κάθε άνθρωπο».
Ο υπουργός Υγειάς προβλέπει πως το τέλος της πανδημίας «δεν θα σημάνει το τέλος των προβλημάτων και των προκλήσεων. Μόνιμη μέριμνά μας είναι η μετατροπή του υγειονομικού πλεονεκτήματος σε εθνικό κεκτημένο. Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την υποδομή που δημιουργήθηκε στο ΕΣΥ και να μην επιστρέψουμε στο επίπεδο που παραλάβαμε το καλοκαίρι του 2019»
Στο άρθρο του ο Β.Κικίλιας, καταλήγει τονίζοντας πως η δημόσια υγεία είναι εφαλτήριο ανάπτυξης και όσο γρηγορότερα την διασφαλίσουμε, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τις πολλές οικονομικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές πληγές που άνοιξε η πανδημία.
Σχετικά Νέα
Β. Σπανάκης: Πάνω από 180 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, την τελευταία 6ετία, για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων
Πάνω από 180 εκατ. ευρώ διατέθηκαν την τελευταία εξαετία (2019-2025) από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μαξίμου: Αυτό είναι το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του
Αλλάζει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Αναλυτικά, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:.
Δημοσκόπηση GPO: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη η ΝΔ με 23,3% – Στο 13,4% η Πλεύση Ελευθερίας τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,8%
Mε περίπου δέκα μονάδες από το δεύτερο κόμμα προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Κυρανάκης για Τέμπη: Θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των εργαζομένων του κυλικείου
Την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να «υποχρεώσουμε» την Hellenic Train.