

Η περιδίνηση στην οποία έχει εμπλακεί η τουρκική λίρα δεν έχει όρια, καθώς σήμερα στις πρώτες ώρες των συναλλαγών, σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του αμερικανικού δολαρίου κι ενώ η κεντρική τράπεζα κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα την περασμένη εβδομάδα, έναντι προσδοκιών για μεγάλη αύξησή τους.
Συγκεκριμένα περί της 08:40 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού υποχωρούσε 0,56%, φθάνοντας στο 8,01% για πρώτη φορά στην ιστορία, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στο 7,9650.
Η κεντρική τράπεζα αναμενόταν να αυξήσει το βασικό επιτόκιο της κατά 175 μονάδες βάσης στο 12% την περασμένη Πέμπτη, για να σταματήσει το κατρακύλισμα της λίρας που έχει προκληθεί από τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και τα εξαντλημένα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας.
Από την αρχή του έτους το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 25% της αξίας του.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Νέα
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εξετάζει κατά προτεραιότητα τις αγορές ζωοτροφών για κατοικίδια και ζώα συντροφιάς
Κατά προτεραιότητα εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τις αγορές εισαγωγής/παραγωγής, χονδρικής και λιανικής πώλησης ζωοτροφών.
Βουτιά 3% ο χρυσός
Βουτιά 3% σημείωσε τη Δευτέρα ο χρυσός καθώς η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για μείωση των.
Wall Street: Ράλι με φόντο τη συμφωνία ΗΠΑ με Κίνα – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε ράλι έχουν επιδοθεί τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,.
Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συμφωνία Κίνας-ΗΠΑ
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, στον απόηχο της συμφωνίας ανάμεσα.