Τιτάν: Πότε θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Αμερικής, η θυγατρική της Titan America

Υπό τους αυστηρούς περιορισμούς της αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δόθηκαν λιγοστές πληροφορίες για το εγχείρημα της Τιτάν να εισάγει σε Χρηματιστήριο των ΗΠΑ την θυγατρική της Titan America.

Τα διοικητικά στελέχη της εταιρίας προχωρώντας σε μια γενική τοποθέτηση ότι οι εταιρίες συνήθως στις ΗΠΑ διαθέτουν από 15% έως 25% του μετοχικού τους κεφαλαίου αναλόγως των συνθηκών της αγοράς ουσιαστικά περιέγραψαν το πλαίσιο της διάθεσης μετοχών.

Στόχος της Τιτάν είναι η θυγατρική να καταθέσει αίτηση μετά το καλοκαίρι και να διαπραγματεύεται στις αρχές του 2025 καθώς χρειάζονται αρκετοί μήνες προεργασίας και κινήσεων που πρέπει να γίνουν όπως η πολύ αναλυτική αποτύπωση των μεγεθών της τελευταίας τριετίας.

Η Titan των ΗΠΑ θα παραμείνει θυγατρική και θα δοθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό, άρα θα συνεχίσει να ενοποιείται πλήρως από τον όμιλο.

Η διοίκηση του ελληνικού ομίλου ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία των μεγεθών της θυγατρικής στις ΗΠΑ λόγω των έργων υποδομής που αναμένονται και παρά το γεγονός πως η αγορά κατοικίας δείχνει μία κάμψη.

Ο όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει στις ΗΠΑ και φέτος αναμένεται να δαπανήσει ποσό της τάξεως των 250 ευρώ.

Η διοίκηση της Τιτάν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη σκοπιμότητα της εισαγωγής όταν ρωτήθηκε από αναλυτή γιατί ελήφθη η απόφαση όταν η δανειακή μόχλευση είναι χαμηλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρός δανεισμός στις Titan USA είναι 400 εκατ. δολάρια, η εταιρία είχε αύξηση μεγεθών στο πρώτο τρίμηνο και αναμένεται να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα