Την αγορά 28 αεροσκαφών σχεδιάζει η Kuwait Airways έναντι $2,5 δισ.

Την αγορά 28 νέων αεροπλάνων που θα παραδοθούν μέχρι το 2026 έναντι 2,5 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η Kuwait Airways σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας Yousef Α. Μ. Ι. Alsaqer.

Η αγορά των αεροσκαφών θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό δανεισμό, ίδια κεφάλαια καθώς και την εκμίσθωση ή/και πώληση αεροσκαφών της εταιρίας όπως δήλωσε ο Alsaqer, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό του δανεισμού.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συμφωνία με κάποια συγκεκριμένη τράπεζα ή με κάποιο επενδυτικό fund, αλλά όλα σχεδιάζονται», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Kuwait Airways έχει ήδη καταβάλει προκαταβολές για την αγορά.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας έγιναν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την άφιξη του πρώτου νέου αεροσκάφους Airbus A320neo που ανήκει στην εταιρεία.

Πρόκειται για το πρώτο από τα 28 αεροπλάνα που θα παραλάβει η αεροπορική εταιρεία μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένων 15 αεροσκάφη A320neo στα 60 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, οκτώ αεροσκάφη A330-800 στα 100 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και πέντε αεροσκάφη A350-900, που το καθένα τιμολογείται μεταξύ 130 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Alsaqer.

Ο Alsaqer πρόσθεσε ότι η εταιρεία προσδοκά να αυξήσει την επιβατική της κίνηση στα 5 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, από 4,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2017.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Νέα