

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό της κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υγειονομική κατάσταση στις χώρες τους και την αντιμετώπισή της. Αναφέρθηκαν επίσης στις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Συζήτησαν επίσης για τις προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού τόσο στις δύο χώρες, όσο και συνολικά στην Ευρώπη. Ο κ. Ζελένσκι, ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, λόγω της Οδησσού ως έδρας της Φιλικής Εταιρείας και του ρόλου της εκεί ομογένειας.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.