Τη λήψη μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας ζητεί το ΜέΡΑ25

Τη λήψη τριών συγκεκριμένων μέτρων για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση της πανδημίας προτείνει το ΜέΡΑ25 με μια ανακοίνωση που απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, τότε, τονίζει, απευθυνόμενο στον κ. Μητσοτάκη «θα καταλήξετε απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας».

Τα μέτρα που προτείνει το ΜέΡΑ25 είναι:

1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία, την Κίνα, την Ν. Κορέα και τώρα τη Σλοβακία)

2. Άμεση πρόσληψη 7.000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλει το κράτος σήμερα).

Τα μέτρα αυτά, τα είχε προτείνει το ΜέΡΑ25 και στην πρώτη φάση της πανδημίας και ζητά να περιληφθούν τώρα στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, καθώς όπως επισημαίνει «αποτύχατε παταγωδώς και στα τρία, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι ήδη σε καραντίνα και η Αθήνα ένα βήμα πριν. Αν δεν προχωρήσετε στα τρία αυτά βασικά μέτρα, έστω και τώρα, η νέα καραντίνα θα αποτύχει όπως η προηγούμενη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα