

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιείται στο εξής για όλες τις ηλικίες, και όχι μόνο για τους έως 65 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα λάβουν χώρα πιθανότατα από τέλη Μαρτίου, καθώς ήδη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού.
Σημειώνεται ότι αναμένουμε στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer τον Απρίλιο, 400.000 δόσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson επίσης τον Απρίλιο, εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Σχετικά Νέα
Άλιμος: Στην Εισαγγελία ανηλίκων η μητέρα του βρέφους
Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρουσία του δικηγόρου της πήγε η μητέρα του.
Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο των Χανίων, με έναν τραυματία – Συνελήφθη ένα άτομο
Αναστάτωση προκλήθηκε μετά τις 5 το απόγευμα στο κέντρο των Χανίων, από επεισόδιο στην.
Φωταγώγηση της Βουλής στη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού
Το ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ελληνικό: Έρευνες για αρσενικό και δηλητήρια στις σορούς-Πέθανε και από νεφρική ανεπάρκεια η Βέρα Σιδηροπούλου
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θρίλερ στο Ελληνικό με τους θανάτους των.