Θετική η εικόνα στις ασιατικές αγορές

Συνέχισε σε υψηλά 34 ετών την Παρασκευή ο ιαπωνικός Nikkei 225, ενώ στην Κίνα οι αγορές παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω του Κινεζικού Νέου Έτους του Δράκου.

Ο όγκος των συναλλαγών στο Χονγκ Κονγκ ήταν περιορισμένος και η αγορά έκλεισε νωρίς, με τον δείκτη Hang Seng να χάνει 0,8% στις 15,746.58 μονάδες. Οι αγορές έμειναν κλειστές σε Νότια Κορέα και Ταϊβάν επίσης.

Ο ιαπωνικός Nikkei ξεπέρασε το επίπεδο των 37.000 μονάδων για πρώτη φορά σε 34 χρόνια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά περιόρισε στο τέλος τα κέρδη του κλείνοντας με μικρά κέρδη 0,1% στις 36.897,42 μονάδες, που επίσης αποτελεί υψηλό 34 ετών. Ο Topix υποχώρησε 0,2% και τερμάτισε στις 2.557,88 μονάδες.

Το γεν συνέχισε στο μεταξύ να χάνει έδαφος μετά τις δηλώσεις την Πέμπτη ενός αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι δεν περιμένει επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων. Την Παρασκευή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Kazuo Ueda δήλωσε στην κάτω βουλή του ιαπωνικού κοινοβουλίου ότι οι χαλαρές νομισματικής συνθήκες θα διατηρηθούν ακόμα και όταν η τράπεζα εγκαταλείψει τα αρνητικά επιτόκια.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,05%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα