Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη συνεχίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο για ακόμη μία ημέρα πολιορκεί την αντίσταση των 870 μονάδων, η οποία “στέκει” εμπόδιο για σχεδόν μία εβδομάδα για τους αγοραστές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,25% στις 874,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.104,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,60% στις 583,99 μονάδες.

Μία εβδομάδα κλείνει η προσπάθεια του ΧΑ να διαπεράσει τις 870 μονάδες, με τη σημερινή συνεδρίαση να φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κάμψει την αντίσταση. Βέβαια, από την περασμένη Πέμπτη το ΧΑ έχει δείξει μια καλή συμπεριφορά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, αλλά στο κλείσιμο συνήθως απογοητεύει τους αγοραστές, οι οποίοι πλέον κρατούν μικρό καλάθι.

Μικρό καλάθι γιατί το εν λόγω επίπεδο βάζει σχεδόν καθημερινά στοπ στις ανοδικές προσπάθειες της αγοράς. Μάλιστα πλέον θεωρείται και το μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τη διάσπασή του αλλά και τη διατήρηση, την ώρα που το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει αρνητικό.

Οι προσδοκίες των αγοραστών σήμερα πάντως είναι ελαφρώς βελτιωμένες, καθώς από την αρχή του έτους βλέπουμε τον τραπεζικό κλάδο να είναι αφυπνισμένος και να προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του Μαΐου. Οι αντίδραση ήρθε από τη στιγμή που βρέθηκε ο κλαδικός στις 540 μονάδες, την περασμένη Παρασκευή, με τη σημερινή του κίνηση να τον φέρνει στη ζώνη των 580 μονάδων. Και μπορεί οι εκτιμήσεις να είναι ακόμη αρνητικές για τον κλάδο, όμως η κίνηση μόνο αμελητέα δεν είναι, ενόψει μάλιστα και των αναδιαρθρώσεων στο πλαίσιο των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo και η Alpha Bank σημειώνουν κέρδη 2,76% και 2,14% αντίστοιχα, με τις Βιοχάλκο, Εθνική, Coca Cola, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Titan, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και Quest να μην έχουν μεταβολή. Ελλάκτωρ και Σαράντης βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, στο -0,12% και -0,45% αντίστοιχα.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα