Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι traders περιμένουν να δουν εάν η αποχώρηση του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθυστερήσει για άλλη μια φορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 392,70 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,6% στις 12.709 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται στο +0,17% και τις 5.645 μονάδες. Ο FTSE 100 κερδίζει 0,52% στις 7.188 μονάδες.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύεται 0,46%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 κερδίζει 0,74%.

Ο πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου Boris Johnson αναγκάστηκε να ζητήσει παράταση στην τρέχουσα προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit, μετά την ψήφιση μιας τροπολογίας από τη Βουλή που καθυστερεί την αναγκαία ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία “διαζυγίου” που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο αίτημα που περιέλαβε ο Johnson σε μια ανυπόγραφη επιστολή και το οποίο θα παρέτεινε την προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου και θα άνοιγε την πόρτα για νέες γενικές εκλογές στο Ην. Βασίλειο. Κάποια Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί να δώσουν στη Βρετανία περισσότερο χρόνο αν και μια συντεταγμένη έξοδος είναι ευρέως αποδεκτή ως το λιγότερο επιζήμιο σενάριο και για τις δύο πλευρές.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Tomra Systems κάνει άλμα 12% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ενώ η γερμανική Wirecard κερδίσει 4,5%, έχοντας διατάξει να γίνει ανεξάρτητος έλεγχος μετά το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για αμφισβητούμενες λογιστικές πρακτικές.

Σχετικά Νέα