Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι ανανεωμένες ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες δίνουν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Πέμπτη διεύρυναν το ανοδικό τους σερί την Πέμπτη, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει πάνω από 300 μονάδες μετά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 22.000 στις 231.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Αυτό αναζωπύρωσε και πάλι τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει να μειώσει τα επιτόκια της το δεύτερο μισό του έτους καθώς η οικονομία επιβραδύνει.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εξάλλου έδωσε σήμα την Πέμπτη ότι εξετάζει τη μείωση των επιτοκίων της, με τον διοικητή της Andrew Bailey να σημειώνει μάλιστα ότι οι μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο διάστημα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις τις αγοράς. Την ίδια στιγμή, οι αγορές περιμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσε σε μείωση των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 38.196,46 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν τον Μάρτιο κατά 1,2% από ένα χρόνο νωρίτερα, λιγότερο από το 2,4% που περίμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, οι δαπάνες αυξήθηκαν 1,2%, έναντι της εκτίμησης για πτώση 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άλμα 2,1% σε υψηλό εννέα μηνών. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται με μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακές μεταβολές.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα