Θεοδωρικάκος: Δυνατότητα έκτακτων προσλήψεων σε δήμους και περιφέρειες

Τη δυνατότητα τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρούν σε έκτακτες προσλήψεις εν μέσω κορωνοϊού για τέσσερις μήνες υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη τύπου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει την εξουσία να προσλάβει όποιον χρειάζεται (σ.σ. για τη διαχείρηση της κρίσης)».

«Ενισχύουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν» τόνισε σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες.

Για τις δυνατότητες των Δήμων υπενθύμισε ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Όπως έκανε γνωστό παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία για κάθε αίτηση προς του ΟΤΑ.

Τα μέτρα για τη λειτουργία του Δημοσίου το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε:

1. Διευκόλυνση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο με παιδί έως 15 χρόνων με άδεια ειδικού σκοπού. Ήδη έχουν κάνει χρήση του μέτρου 15.000 υπαλληλοι.

2. Ειδική άδεια απουσίας, σε όσους κινδυεύουν περισσότερο επειδή έχουν βαριές παθήσεις όπως καρκίνο, πνευμονοπάθειες, διαβήτη κλπ.

3. Αναρρωτική άδεια σε όσους πρέπει να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό κατόπιν οδηγίας.

4. Δυνατότητα σε όλους να μετέχουν σε τηλεδιασκέψεις μέσω ειδικής πλατφόρμας.

5. Κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με προσωπικό ασφαλείας για όσο διάστημα χρειαστεί.

6. Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας κάτι που θα ισχύσει για τα ΚΕΠ.

7. Μετατίθεται κατα δύο μήνες κάθε διαδικασία στο δημόσιο για αιτήματα και δικαστικές προσφυγές.

Σχετικά Νέα