Τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό σε έξι περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως ανακοίνωσε η Β. Παπαευαγγέλου ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης γεγονός που οδήγησε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Σημείωσε επίσης ότι ακόμα και σήμερα μπορούμε να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν άμεσα οι πολίτες που κινδυνεύουν και πρόσθεσε ότι οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές ώστε να μην μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους όταν επιστρέψουν.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι οι διαγνώσεις πλέον έχουν αυξηθεί σε πάνω από 2.000 την ημέρα. Η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε σημαντικά τις διαγνώσεις στους πολίτες κάτω από 40 ετών και έκανε έκκληση στους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι μια σειρά από περιφερειακές ενότητες ανεβαίνουν επίπεδο και περνάνε στο πορτοκαλί επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης. «Στη Μύκονο ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα», τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγγειλε ότι πλέον οι εργαζόμενοι στην εστίαση σε έξι περιοχές θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε την ενημέρωση:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα