ΣΥΡΙΖΑ: Σ.Φάμελλος – Δεν είμαι σίγουρος για την εκλογή προέδρου

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν είναι σίγουρος για τη διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που εκπέμπει από το κλειστό του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, που είναι σε εξέλιξη το 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν βολεύεται το σύστημα εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου».

Εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. «Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος είπε «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του 4ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στέλνοντας το μήνυμα στους συνέδρους να προσέλθουν από νωρίς. «Είναι μία πάρα πολύ σοβαρή διαδικασία, δεν πρέπει να την υποτιμάμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος»
«Σε μία μεγάλη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το αν τα μέλη αποφασίζουν ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχει επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο απαντήσεις είναι το συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην οποία τα μέλη να αποφασίζουν για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος. Απευθείας τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν στο συνέδριο. Αν πρέπει να έχουμε μία ισχυρή δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του συνεδρίου», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Πιστεύω ότι το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα τα βρήκε δύσκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βολεύεται το σύστημα εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο που να μπορεί να αμφισβητεί ουσιαστικά αυτό που λέμε οικονομική και πολιτική εξουσία σήμερα στην Ελλάδα», είπε.

Καταληκτικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι «προφανώς δεν φταίει μόνο το σύστημα εξουσίας αλλά και πολλά λάθη δικά μας και ελλείμματα. Έχουμε ένα σύστημα εξουσίας που επιδιώκει να μην υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και μία κοινωνία που έχει ανάγκες που σήμερα εκφράζονται και βρίσκουν την ικανοποίηση μέσα από την πρόταση για πολιτική αλλαγή, για προοδευτική αντεπίθεση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι εξαρτάται από τα μέλη του, από αυτό το συνέδριο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα