Στα Εξάρχεια σήμερα ο Π. Γερουλάνος

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής των Εξαρχείων είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους για την κατάσταση που βιώνουν σε καθημερινή βάση καθώς και τη στάση που κρατούν όλοι οι εμπλεκόμενοι απέναντι στη γειτονιά τους. Η περιοδεία του κ. Γερουλάνου , ξεκίνησε από τη λαϊκή στην οδό Καλλιδρομίου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την υπαίθρια αγορά βιβλίου στην πλατεία Εξαρχείων, που αποτελεί μία από τις πολλές και διαφορετικές απόπειρες των καταστηματαρχών να κρατούν «ζωντανή» την πλατεία τους. Κατόπιν περιόδευσε στα καταστήματα και τις καφετέριες της πλατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του, κάτοικοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία που έχει πάρει η κατάσταση στη γειτονιά τους, με τις «μαφίες» που έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια την πλατεία και τα γύρω στενά και προκαλούν ανασφάλεια σε κατοίκους κι επαγγελματίες, με την έκνομη συμπεριφορά τους, το παράνομο εμπόριο που γίνεται μπροστά στα μάτια όλων και τους συχνούς τσακωμούς τους τις νύχτες, χρησιμοποιώντας συχνά και σωματική βία.

Ο Παύλος Γερουλάνος που έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για διάλογο με την πολιτεία, με την επιστολή που έστειλε προ μηνών στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, μετά από ανοιχτή έκκληση των κατοίκων για βοήθεια, κάλεσε κατοίκους, καταστηματάρχες κι εργαζόμενους να συνεχίσουν τον διάλογο για τη γειτονιά των Εξαρχείων στη «Συνάντηση Αθηναίων» αυτήν την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6.30 μμ στο «Ρομάντσο», στην οδό Αναξαγόρα στην Ομόνοια, όπου θα συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα και οι λύσεις για τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας που έρχονται αντιμέτωπες με πολυεπίπεδες προκλήσεις και χρειάζονται άμεσα την προσοχή όλων.

Σχετικά Νέα