

«Το έλλειμμα του 2021 θα πλησιάσει, αλλά δεν θα ξεπεράσει ελπίζω το 10%. Με αυτό δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, για το ενδεχόμενο να δοθούν άμεσα περαιτέρω βοηθήματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σειρά μέτρων για το 2022, όπως η άρση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για τα οποία «στόχος μας είναι να μπορούν να επεκταθούν από το 2023, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος, κάτι που είναι συνάρτηση της ανάπτυξης».
Σχετικά με την πρόβλεψη για αύξηση κατά 3,2 δισ. ευρώ των εσόδων από φόρους στον προϋπολογισμό του 2022, επισήμανε πως θα προέλθουν από την άνοδο του τουρισμού και των επενδύσεων.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.