Σε υψηλό τριών και πλέον ετών η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει τη Δευτέρα άνοδο σε επίπεδα που δεν είχε δει εδώ και πάνω από τρία χρόνια, καθώς οι traders συνεχίζουν να “ζυγίζουν” τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Πιο ειδικά, η απόδοση του 10ετούς T-bond σημειώνει άνοδο 5 μονάδων βάσης, στο 2,8662%, επίπεδα τα οποία παρατηρήθηκαν τελευταία φορά στα τέλη του 2018. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κερδίζει 2 μονάδες βάσης, στο 2,9424%. Οι αποδόσεις είναι αντιστρόφως ανάλογες της τιμής ενός χρεογράφου και 1 μονάδα βάσης αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,01%.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 0,5%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%, με κύριο πεδίο αύξησης τα καύσιμα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε εξάλλου άνοδο 8,5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, στη μεγαλύτερη αύξησή του από τον Δεκέμβριο του 1981. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός για τον μήνα κατέγραψε αύξηση 0,3%, έναντι προβλέψεων για 0,5%.

Στο πεδίο των εξελίξεων στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ δήλωσε την Κυριακή ότι οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη συνεχίζουν να μάχονται, αψηφώντας το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδοθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα