

Η Κυβέρνηση έστω και στο «παραπέντε» της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, αποδέχθηκε την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Σωκράτη Βαρδάκη, Πάνου Σκουρλέτη και Θεανώς Φωτίου, αναφορικά με την παραίτηση ΟΑΕΔ από ένδικα μέσα.
Με την τροπολογία αυτή, παραμένουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που παρείχαν τις υπηρεσίες τους για περισσότερα από 15 χρόνια, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώση που σήμερα κρίνεται άκρως απαραίτητη σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Οργανισμό.
Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, λόγω και της πανδημίας, ο ΟΑΕΔ κλήθηκε και θα συνεχίσει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο κοινωνικό κράτος, καθώς εκτός από τα επιδόματα ανεργίας, διεκπεραίωσε κοινωφελή προγράμματα εργασίας, τον κοινωνικό τουρισμό, έκτακτα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων, κ.ά., ενώ η Κυβέρνηση φάνηκε όχι μόνο να μην τον στηρίζει, αλλά και με πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες να τον αποδυναμώνει, στερώντας του σημαντικούς οικονομικούς πόρους.
«Σε αυτό το πλαίσιο, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση προτείναμε να δοθεί τέλος στην εργασιακή επισφάλεια 135 συμβασιούχων εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παρέχουν τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους», σημειώνει ο Σωκράτης Βαρδάκης σε δήλωσή του, μετά την αποδοχή της νομοθετικής ρύθμισης.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.