Σ.Λαβρόφ: Παραβιάζεται η Ορθόδοξη παράδοση “κατ’εντολή” της Ουάσινγκτον

Για παραβίαση της Ορθόδοξης παράδοσης μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης χειραγωγείται από την Ουάσινγκτον.

Για χειραγώγηση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης από τις ΗΠΑ, σε βάρος των ιδανικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο «Rossiya 24».

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την Ουάσινγκτον και «δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά του Ορθόδοξου Χριστιανισμού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η δημιουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν ήταν απλώς μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά «επικοινωνήθηκε άμεσα από τις ΗΠΑ». «Δεν το κρύβουν» παρατήρησε μάλιστα ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαρθολομαίος έχει απονείμει τον τόμο της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Κιέβου (UOC-KP) με επικεφαλής τον Επιφάνιο.
Εντούτοις, το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως και η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας, δεν έχουν αναγνωρίσει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Κιέβου (UOC-KP).

Συγκεκριμένα, το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει μιλήσει για «νομιμοποίηση του σχίσματος», τονίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες και να επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων Χριστιανών στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα