

Το Κατάρ υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Boeing για την Qatar Airways κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα του Κόλπου.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι η συμφωνία είναι αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει 160 αεροσκάφη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι ήταν παρόντες στην τελετή υπογραφής στη Ντόχα.
Η παραγγελία από το Κατάρ είναι η σημαντικότερη που έχει κλείσει ο αμερικανικός κολοσσός.
Ειδικότερα, ο Τραμπ είπε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ, του είπε ότι “πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία” της εταιρείας.
“Επομένως, είναι ρεκόρ, Κέλι και συγχαρητήρια στην Boeing. Φέρε αυτά τα αεροπλάνα εδώ”, πρόσθεσε.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Κατάρ υπέγραψαν επίσης συμφωνία για την ενίσχυση των αμυντικών δεσμών με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ να υπογράφει τη συμφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης Τραμπ.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.
Πιστόριους: Προειδοποιεί για επιστροφή της υποχρεωτικής θητείας, εάν δεν επαρκούν οι εθελοντές
ΗΓερμανία ενδέχεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εφόσον ο αριθμός των εθελοντών που.