Προοδευτική Συμμαχία κατά Πολάκη ελέω Σημίτη

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη κατά του Κ. Σημίτη και οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και από την Προοδευτική Συμμαχία. Α. Λιάκος, Ν. Μπίστης και Π. Παναγιώτου κάνουν λόγο για «λίβελο» και ύφος που δεν ταιριάζει «με το ήθος της Αριστεράς».

Μάλιστα τα τρία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας που πρόσφατα βρέθηκαν και στη συγκέντρωση των 120 Καραβελιστών προκειμένου να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι το ύφος της επίθεσης του Π. Πολάκη «βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς»

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα και να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη εν τούτοις η κριτική «μετατρέπεται σε λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς».

Συγκεκριμένα σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις.

Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς.

Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Π. Χρηστίδης: «Οι χυδαιότητες Πολάκη δεν αγγίζουν τον Κ. Σημίτη»

Με αιχμές κατά όσων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Χρηστίδης , εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την επίθεση του Παύλου Πολλάκη στον Κώστα Σημίτη.

«Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπά, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

 

Σχετικά Νέα