

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζει μετά από σχετικές ερωτήσεις σχετικά με την πλατφόρμα ραντεβού συμβεβλημένων γιατρών ότι ο γιατρός που αναρτά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών ραντεβού ορίζει και την διάρκεια που θέλει για το κάθε ραντεβού. Ακόμα κάνει γνωστό παράλληλα ο ίδιος κλείνει όσα ραντεβού επιθυμεί για τους ασθενείς του στην πλατφόρμα, όπως έκανε μέχρι τώρα στο δικό του πρόγραμμα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 31/12/24 για την πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού συμβεβλημένων ιατρών και μετά από ερωτήσεις ιατρών, διευκρινίζεται ότι ο ιατρός που αναρτά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών ραντεβού ορίζει και την διάρκεια που θέλει για το κάθε ραντεβού. Παράλληλα ο ίδιος κλείνει όσα ραντεβού επιθυμεί για τους ασθενείς του στην πλατφόρμα, όπως έκανε μέχρι τώρα στο δικό του πρόγραμμα.
Όσα ραντεβού έως τις 200 μηνιαίες επισκέψεις δεν έχουν συμπληρωθεί, θα μπορεί ενας ασθενής να κλείνει ραντεβού στα κενά του προγράμματος που έχει αναρτήσει ο ιατρός. Αυτό διευκρινίζεται διότι είχε δοθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι μόνο ο ασθενής θα κλείνει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ο ιατρός επίσης έχει την διακριτική ευχέρεια να επικοινωνήσει με τον ασθενή για τροποποίηση του ραντεβού ή μη αποδοχής ανάλογα με την περίπτωση.
Διευκρινίσεις θα δοθούν στην προγραμματισμένη υβριδική ημερίδα στις 13/1/25 14.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ από εκπροσώπους της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ . Γενικά έχουμε φροντίσει στην εφαρμογή να λάβουμε υπόψιν όλες τις ανησυχίες των ιατρών γί´´αυτό και οι σχετικές συνδικαλιστικές αντιδράσεις ήταν εντελώς υπερβολικές.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.