Ποιες προτάσεις εξετάζει το Μαξίμου για τις νέες φρεγάτες

Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό η εισήγηση να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από την Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία, όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για την ενίσχυσή του με 4 νέες φρεγάτες.

Στην σύσκεψη στο Μαξίμου, που έγινε ενόψει και της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου ο Κ. Μητσοτάκης είχε και τετ- α- τετ συνομιλίες με τους ομολόγους του με ατζέντα, εκτός των ελληνοτουρκικών και τα εξοπλιστικά, έγινε ένα εκτενές briefing σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που αξιολόγησε το Π.Ν. προέρχονταν από τις ΗΠΑ (HFF, όπως έχει μετονομαστεί η ελληνική εκδοχή των MMSC), την Γαλλία (FDI), τη Γερμανία (Α300), το Ηνωμένο Βασίλειο (Arrowhead 140), την Ιταλία (FREMM/Bergamini), την Ολλανδία (S 11515) και την Ισπανία (F-110).

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στην Αθήνα σειρά συναντήσεων μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων εταιρειών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το πρόγραμμα του Π.Ν. Τέτοια ήταν και η χθεσινή επίσκεψη του Ντέιβιντ Λόκγουντ, του διευθύνοντος συμβούλου της Babcock (βρετανική πρόταση) ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων στην Ελλάδα με στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας, κυβερνητικούς αξιωματούχους και εταιρείες αλυσίδας εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα