Πατούλης: Η περιφέρεια κοντά στο πλευρό των πληγέντων της περιοχής του Σαρωνικού

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού με αντικείμενο τον επιχειρησιακό απολογισμό διαχείρισης της πυρκαγιάς αλλά και το συντονισμό για την υποστήριξη των πληγέντων, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Σαρωνικού Π. Φιλίππου.

O Γ. Πατούλης δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή».

Στο συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λαυρίου Νίκος Κούτρας, ο Διοικητής της Ασφάλειας Σαρωνικού Χρήστος Κόκκαλης,ο Διοικητής της Αστυνομίας Σαρωνικού Βαγγέλης Γιδόπουλος, ο Δασάρχης Λαυρίου Χρήστος Αντωνέλλης, ο Βακάλης Νίκος, εκπρόσωπος της Τροχαίας Κερατέας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φέριζας Γιάννης Πρέκας και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.

Τόσο ο Δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου όσο και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό για την άριστη συνεργασία αλλά και την έμπρακτη συνδρομή στη δύσκολη προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση δρόμων στις πληγείσες περιοχές, την αποκατάσταση του Γηπέδου Αναβύσσου (για την οδοποιία και το γήπεδο επιδόθηκε υπόμνημα στον Περιφερειάρχη), για την άμεση υλοποίηση έργων ανάσχεσης του νερού στις καμένες περιοχές και για τη φροντίδα των δασικών εκτάσεων που κάηκαν.

Σχετικά Νέα