ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, μας αντιπολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, μέσω γραπτής ανακοίνωσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά αντιθέτως προτιμάει να «αντιπολιτεύεται» τη Χαριλάου Τρικούπη με «επικοινωνιακούς όρους».

Ο κ.Μάντζος με αφορμή την κριτική της κυβέρνησης για το «παρών» που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη τροπολογία για τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας, ανέφερε ότι «αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν “λαϊκιστές”, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη. Ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο “ψαλίδισμα” του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας. Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ».

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει να το συνηθίσουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα