Π. Κόκκαλης: Θα κατέβουμε σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Για τον «Κόσμο», τον νέο πολιτικό φορέα που ίδρυσε, αλλά και τα άμεσα πολιτικά του σχέδια, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Πέτρος Κόκκαλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «λείπει από την Ελλάδα η πολιτική οικογένεια των Πρασίνων, η οποία εστιάζει στην κλιματική κρίση».

«Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε να υπάρξει, να εγκατασταθεί στον πολιτικό διάλογο μία πολιτική δύναμη η οποία θα είναι εστιασμένη στην επιστημονική πραγματικότητα, στις λύσεις οι οποίες βασίζονται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό και έχουν στο κέντρο τους την προστασία του ανθρώπου», πρόσθεσε.

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξήγησε πως «το κλίμα επηρεάζει όλες μας τις δραστηριότητες, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την δημόσια υγεία» τονίζοντας πως «τα ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα έχουν μία πολύ πλούσια ατζέντα».

«Θα κάνουμε συνέδριο»
Επίσης, ο Πέτρος Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι ο «Κόσμος» πρόκειται να κατέβει στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου αλλά και στις εθνικές εκλογές.

«Θα συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, θα κάνουμε συνέδριο και φυσικά θα έχουμε συμμετοχή και στις εθνικές εκλογές», τόνισε.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να υπάρχει και στην χώρα μας ένα επαγγελματικό, σοβαρό, ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα. Δεν ανήκω σίγουρα στο κόμμα το οποίο εκπροσώπησε χθες με την ομιλία του ο κ. Σαμαράς», πρόσθεσε

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο ψηφίστηκε χθες (16/2), τόνισε πως «το θέμα των δικαιωμάτων είναι κεντρικό στα κόμματα του πράσινου τόξου. Θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και με τα δύο χέρια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα