Ονομαστική ψηφοφορία στις ΠΝΠ με τα μέτρα κατά της πανδημίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Τα ξίφη τους για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη διασταυρώνουν τα κόμματα στη Βουλή, όπου συζητούνται οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (πνπ) με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Εργαλειοποίηση της πανδημίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να προαναγγέλλει ότι θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία ενάντια στις διατάξεις των δύο πνπ που γυρίζουν τη χώρα σε εργασιακό μεσαίωνα. “Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, χώρα βυθίζεται στην κρίση και την ανασφάλεια”, ανέφερε.

Με έντονα κριτική διάθεση εμφανίστηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα με το ΚΚΕ να καταθέτει κι αυτό αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και της επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Η ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αργά το βράδυ αφορά ακόμη, στα άρθρα 10, 17, και 18 για την υπερωριακή απασχόληση και τον υπολογισμό του επιδόματος των Χριστουγέννων.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύεται μοιραία και δειλή, περιορίζεται σε απλή διαχείριση και κινείται στη λογική του βλέποντας και κάνοντας”, είπε ο Ανδρέας Πουλάς από το ΚΙΝΑΛ, ενώ από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης υποστήριξε ότι “οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη είναι τα θέλω επιχειρηματικών ομίλων».

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικά Νέα