Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλευρό των οικολόγων αγωνιστών: «Ασύλληπτη βαρβαρότητα. Παράνομες συλλήψεις»

Την αλληλεγγύη του στους 14 οικολόγους που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη σε διαμαρτυρία για την κοπή δένδρων στη Ρωμαϊκή Αγορά από συνεργεία του Δήμου, όπου συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, μαζί με άλλα 13 άτομα, εκφράζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες στους 14 συλληφθέντες και δηλώνει τη στήριξη του σε αυτούς/ες, που αγωνίζονται για ελεύθερους δημόσιους χώρους και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν απέναντι σε μία ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία και παρόλα αυτά προχώρησαν σε συλλήψεις σύμφωνα με τις εντολές του Δημάρχου Κ. Ζέρβα και του ακροδεξιού Αντιδημάρχου Ε. Θεοτοκάτου.

«Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος φαίνεται, ότι μάλλον ζήλεψαν την πολιτική της κυβέρνησης, που επί τέσσερα χρόνια τώρα αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως εμπόδιο για τις επενδύσεις της και όχι ως δημόσιο αγαθό, άξιο προστασίας, επιτιθέμενη σε όσους/ες το υπερασπίζονται» τονίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Σε μία επίδειξη απίστευτου αυταρχισμού 14 πολίτες μεταξύ τους και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, σύρθηκαν και οδηγήθηκαν σηκωτοί στο αυτόφωρο, αφού πρώτα δακτυλοσκοπήθηκαν, γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για το κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν απέναντι σε μία ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία και παρόλα αυτά προχώρησαν σε συλλήψεις σύμφωνα με τις εντολές του Δημάρχου Κ. Ζέρβα και του ακροδεξιού Αντιδημάρχου Ε. Θεοτοκάτου.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος φαίνεται, ότι μάλλον ζήλεψαν την πολιτική της κυβέρνησης, που επί τέσσερα χρόνια τώρα αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως εμπόδιο για τις επενδύσεις της και όχι ως δημόσιο αγαθό, άξιο προστασίας, επιτιθέμενη σε όσους/ες το υπερασπίζονται.

Αν ο κύριος Ζέρβας έχει δυσαρεστηθεί για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε αυτή η αστυνομική επιχείρηση, θα πρέπει έμπρακτα να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους 14 οικολόγους, ζητάμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες και θα στηρίζουμε πάντα αυτούς/ες, που αγωνίζονται για ελεύθερους δημόσιους χώρους και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα