

Ο Έλον Μάσκ πούλησε σχεδόν 7 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται να έχει μετρητά στη διάθεσή του την ώρα που η νομική του διαμάχη με την Twitter «ανεβάζει θερμοκρασία».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές από την Παρασκευή έως την Τρίτη, σε τιμές που κυμαίνονταν από 838,57 έως 911,75 δολάρια — περίπου 6,88 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.
Την περασμένη εβδομάδα, οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν τα σχέδια για ένα σπλιτ μετοχών 3 προς 1, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει σε προσαρμοσμένη στο σπλιτ βάση στις 25 Αυγούστου, ανέφερε η εταιρεία.
Τελευταία φορά, ο Μασκ είχε πουλήσει μετοχές της Tesla -αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων- τον Απρίλιο, αφότου είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει την Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία από την οποία προσπαθεί τώρα να φύγει. Σε ένα tweet στις 28 Απριλίου, έγραψε: «Δεν προγραμματίζονται άλλες πωλήσεις TSLA μετά από σήμερα».
Σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Τρίτης, ο Μασκ είπε και πάλι ότι ολοκλήρωσε με τις πωλήσεις, προσθέτοντας: «Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter επιβάλει αναγκαστικά το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας *και* ορισμένοι εταίροι δεν συμμετέχουν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια πώληση έκτακτης ανάγκης των μετοχών της Tesla».
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το Ισραήλ επιτρέπει τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές
Το Ισραήλ θα αφήσει να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν τροφές για βρέφη στη Γάζα,.
Συμφωνία για fund €150 δισ. για την ευρω-άμυνα, η θέση της Τουρκίας
Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ταμείο δανείων ύψους €150 δισ. για την αγορά.
Βανς για Ουκρανία: Το τανγκό θέλει δύο – Αν η Ρωσία δεν θέλει να διαπραγματευτεί, θα πούμε “άξιζε η προσπάθεια αλλά δεν θα συνεχίσουμε”
Η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Ουκρανικό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος των.
Σάντσεθ: Το Ισραήλ πρέπει να αποκλεισθεί από την Eurovision
«Δεν μπορούμε να έχουμε διπλά μέτρα και σταθμά σε ό,τι αφορά την κουλτούρα», δήλωσε.