Ντ. Μπακογιάννη: Αυτοδυναμία ΝΔ ή συνεργασία με ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες κάλπες

Αυτοδυναμία της ΝΔ σε κάλπες ενισχυμένης αναλογικής ή ειλικρινής προσπάθεια για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προέκρινε η Ντόρα Μπακογιάνη για το μετεκλογικό τοπίο, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο να στηθούν τρίτες κάλπες.

“H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση στην περίπτωση που είναι πρώτος, με τον κ. Ανδρουλάκη, με τον κ. Ανδρουλάκη να λέει χωρίς πρωθυπουργό τον Τσίπρα” τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σοβαρή πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης είναι να υπάρξει αύριο το πρωί μια πρόταση που να είναι αξιόπιστη. Με τον τρόπο που παρουσιάζονται τα κόμματα σήμερα, αυτό δεν βγαίνει, προσέθεσε στο ίδιο πλαίσιο.

“Είμαι σίγουρη ότι θα πάμε σε δεύτερες κάλπες με πλειοψηφικό διότι θεωρούμε ότι οι αριθμοί δεν θα βγάλουν σταθερή κυβέρνηση με την απλή αναλογική” τόνισε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, επισημαίνοντας πως, αντίθετα με το πλειοψηφικό ( εκλογικό σύστημα) υπάρχουν δύο πιθανότητες: Να πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ ή θα κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα