

“Περισσότερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί, περισσότερη ασφάλεια στην εργασία, με πράξεις. Τιμούμε την Πρωτομαγιά με συνεχή προσπάθεια για όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους” αναφέρει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως επισημαίνει τα εξής, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά:
“Πρωτομαγιά σήμερα. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και αποτελέσματα.
– Μειώσαμε την ανεργία στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 ετών.
– Η ανεργία των γυναικών και των νέων μειώθηκε σχεδόν στο μισό.
– Πάνω από 500.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019.
– Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη και οι περισσότεροι πάνω από 3 στους 4 εργάζονται πλέον με πλήρη απασχόληση.
– Και στους μισθούς, αυξήσεις 28% στον μέσο μισθό και 35% στον κατώτατο, στα 880 ευρώ. Όλο και πιο κοντά δηλαδή στον στόχο για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027.
– “Ξεπαγώσαμε” και τις τριετίες, για να αμείβεται δίκαια η εμπειρία.
– Προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πράξη. Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που προστατεύει πλέον πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, έχουμε 815.000 περισσότερες δηλωμένες υπερωρίες. Οι ώρες, που εργάζεστε, δηλώνονται και αμείβονται.
Συνεχίζουμε για περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, περισσότερη ασφάλεια στην εργασία για όλες και για όλους”.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.