Μηταράκης: Οι ισχυρισμοί περί επαναπροωθήσεων μεταναστών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Στην κατηγορηματική απόρριψη των ισχυρισμών περί επαναπροωθήσεων μεταναστών προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας παράλληλα πως «προστατεύουμε τα σύνορά μας, τηρώντας τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη στο BBC World News, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι «προστατεύουμε τα σύνορά μας, τηρώντας τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν σύνορα. Οι παράνομες διελεύσεις δεν γίνονται ανεκτές, κάτι που ευθυγραμμίζεται πλήρως με το διεθνές Δίκαιο».

Προσέθεσε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Δε θέλουμε να λειτουργούμε βοηθητικά προς τη στρατηγική κάποιων ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα, με σκοπό να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σε ερώτηση για φημολογούμενες επαναπροωθήσεις μεταναστών, είπε πως «έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς τέτοια περιστατικά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που χάνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία θα προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει ξανά τον ανθρώπινο πόνο, ο κ. Μηταράκης απάντησε, πως «πολλές φορές έχουμε δει την τουρκική Ακτοφυλακή να συνοδεύει μετανάστες στα θαλάσσια σύνορα μας, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ασφαλείς στην Τουρκία, αφού η γείτονα χώρα τους βοηθά να περάσουν στα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έννοια του ασύλου αφορά την παροχή ασφαλών συνθηκών διαβίωσης σε ανθρώπους, που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα