ΜέΡΑ 25: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν «γη και ύδωρ» στον Μάικ Πομπέο

Την εκτίμηση ότι η συνάντηση του κ. Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη «επιτείνει την πολιτική της πρόσδεσης στο επικίνδυνο άρμα Τραμπ – Νετανιάχου, την οποία εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας, σφράγισε ο ίδιος στο σχήμα “3+1” (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ) στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο του 2019 και τώρα συνεχίζει περιχαρής και αμέριμνος ο κ. Μητσοτάκης», κάνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «συνεχίζεται η υποβάθμιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, των λαών της Ανατολικής Μεσογείου, της ειρήνης και της πράσινης κοινής ευημερίας στην περιοχή, με τους γνωστούς αγωγούς (TAP, EastMedκλπ) που προσφέρουν μόνο γεωπολιτικές εντάσεις, έχοντας μόνο κόστος για το λαό μας και κανένα απολύτως όφελος, αλλά και τις λοιπές αποικιοκρατικού τύπου εξαγορές όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το LNG και το Νεώριο της Σύρου, πάντα υπό την επίβλεψη του τοπικού τοποτηρητή των συγκεκριμένων συμφερόντων κ. Πάιατ».

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι «την ίδια στιγμή η κυβέρνηση για να θερμάνει ακόμα περισσότερο τον αμερικανικό ιμπεριαλιστικό παράγοντα, φέρνει δυο συμβάσεις με τις ΗΠΑ στη Βουλή για τον ανεφοδιασμό αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων στην χώρα μας, αλλά και των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσφέροντας ακόμα περισσότερο “γη και ύδωρ” ακόμα και από τις βάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα