Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Air France-KLM

Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν παρά τις καλύτερες λειτουργικές επιδόσεις, λόγω των υψηλότερων φόρων και της τιμής των καυσίμων στο β΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σχεδόν 30% στα 80 εκατ. Ευρώ έναντι των 110 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω των υψηλότερων φόρων επί των εισοδημάτων, ανακοίνωσε η γαλλό-ολλανδική εταιρεία.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7.05 δισ. Ευρώ, υψηλότερα 6,4% από τα 6,63 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 400 εκατ. ευρώ, από τα 346 εκατ. ευρώ.

Η Air France-KLM ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το capital.gr,  ότι ο λογαριασμός της για τα καύσιμα αυξήθηκε κατακόρυφα στα 1,4 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 220 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο, κυρίως λόγω της αρνητικής συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Σε ό,τι αφορά στο 2019, ο όμιλος αναμένει να μειώσει το κόστος ανά μονάδα στο 0% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και το κόστος καυσίμων, ενώ το κόστος καυσίμων θα αυξηθεί κατά 550 εκατ. Ευρώ και θα φθάσει τα 5,5 δισ. Ευρώ στη χρήση.

Τόνισε δε η εταιρεία ότι η απόσυρση των Α380 από τον στόλο της μέχρι το 2022, θα κοστίσει περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Νέα