Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα στον απόηχο των ανακοινώσεων από το Πεκίνο για νέα μέτρα τόνωσης της αγοράς.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ένα επενδυτικό ταμείο της χώρας θα επεκτείνει τις αγορές του σε αμοιβαία κεφάλαια, μεταξύ άλλων κινήσεων, σε μια νέα πρωτοβουλία του Πεκίνου για να σταθεροποιήσει τις εγχώριες αγορές μετά το sell off των προηγούμενων εβδομάδων. Οι δείκτες σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άλμα μετά την ανακοίνωση, ενώ ώθηση στην επενδυτική όρεξη έδωσε και ένα δημοσίευμα του Bloomberg ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα συναντηθεί με τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης με μικρές απώλειες 0,1% στις 36.119,92 μονάδες, αν και βρέθηκε να χάνει πάνω από 0,8% στα χαμηλά της ημέρας.

Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,4% στις 2.549,95 μονάδες αντλώντας ώθηση από το άλμα των Toyota και Mitsubishi. Ο τίτλος της Mitsubishi σημείωσε άλμα 9,7% σε ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές ιδίων μετοχών αξίας 500 δισ. γεν.

Από την πλευρά της η Toyota Motor ενισχύθηκε σχεδόν 4% μετά την ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης κατά σχεδόν 9% από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει άνοδο 1,3% και ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 1,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,45% μια ημέρα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να κρατήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκια στο 4,35%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα