Με απώλειες κινούνται οι ασιατικές αγορές

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη ακολουθώντας τις χθεσινές απώλειες της Wall Street εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η αμερικανική Federal Reserve θα μπορούσε να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της.

Τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου έχουν μετριάσει την αισιοδοξία των επενδυτών για τρεις μειώσεις επιτοκίων αυτό το έτος, με την πρώτη να πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Δύο στελέχη της Federal Reserve σε ομιλίες τους χθες, επισήμαναν τους κινδύνους από μια πρόωρη μείωση των επιτοκίων που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1% στις 39.451,85 μονάδες, ενώ στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαρτίου, στις 39.217,04 μονάδες. Ο ευρύτερος Topix έκλεισε με μικρές απώλειες στις 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,1%, μετά το χθεσινό του άλμα σε ποσοστό 2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ δείκτης CSI 300 χάνει 0,35%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της BYD χάνουν 1,5% μετά την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων ότι ο πωλήσεις του α’ τριμήνου κατρακύλησαν 43% από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Απώλειες σημειώνουν και άλλες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων, με την Nio και την Li Auto να χάνουν 2,2% και 4% αντίστοιχα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 1,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%. Στην Ταϊβάν, η οποία χτυπήθηκε από έναν ισχυρό σεισμό το πρωί της Τετάρτης, ο δείκτης Taiwan Weighted χάνει 0,3%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα