Μ. Βορίδης: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Δημοσίου αποτελεί προτεραιότητα

Στα τεχνολογικά άλματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας την τελευταία τριετία, αλλά και στα βήματα που πρέπει να γίνουν στη διαδρομή προς τις πόλεις του μέλλοντος, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης από το βήμα του Olympia Forum III.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας με την δημοσιογράφο του Mega Channel, Μαριλένα Γεραντώνη, αναφέρθηκε στον κίνδυνο να δημιουργηθεί σημαντική απόκλιση ανάμεσα στους ρυθμούς που κινούνται η αγορά και οι εταιρείες και στον τρόπο που αυτές οι αλλαγές αφομοιώνονται από το Δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι “αν το ψηφιακό φάσμα μεγαλώνει και η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θέλει η αγορά, θα φαντάζει σαν βαρίδι . Απαιτείται το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες για να μπορεί λειτουργεί τα νέα σύγχρονα συστήματα” , με τον υπουργό να προσθέτει ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή καλύπτει την ψηφιακή καθυστέρηση που είχε η χώρα τα προηγούμενα χρόνια..

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει υπάρξει για τους δήμους τα τελευταία πολλά χρόνια, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3,5δισ. ευρώ και ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική αυτοδιοίκηση για τις δράσεις που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση.

Ερωτηθείς για τις πόλεις του μέλλοντος, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι οι πολίτες ζητούν καθαρές και πράσινες πόλεις, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, οι τεχνολογίες που θα δίνουν πολλές επιλογές στους πολίτες, αλλά και οι πολιτικές δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα