Μ. Βορίδης για Μάτι: Αδιανόητα τα στοιχεία, να διερευνηθούν και από τη Βουλή

«Τρομερά, απίστευτα και αδιανόητα» χαρακτήρισε ο Μ. Βορίδης τα στοιχεία που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα από το ηχητικό ντοκουμέντο για το Μάτι που αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή», τονίζοντας πως η Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα των χειρισμών του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής για το αν υπήρχε πολιτική εντολή.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως το πρώτο ζήτημα που προκύπτει από τις αποκαλύψεις είναι «μια αποτρόπαιη ιστορία σε ηθικό επίπεδο, όταν έχεις 102 νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες κατεστραμμένες οικίες». Ερωτηθείς για το αν και κατά πόσον προκύπτουν έκνομες πράξεις για τον πρώην επικεφαλής του Σώματος, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «προκύπτουν κακουργηματικές πράξεις, δηλαδή κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος», με τον υπουργό να σημειώνει ότι πρέπει να ελεγχθεί ο πρώην αρχηγός, ενώ «το τρίτο ζήτημα που πρέπει να ελεγχθεί, είναι αν αυτά που λέγονται για την πολιτική ηγεσία είναι αληθή», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με τη δήλωση του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής, «δεν είναι πραγματική άρνηση αυτή, είναι μια άρνηση τεχνική», σχολίασε ο κ. Βορίδης, κάνοντας λόγο για δικονομική τακτική, ενώ σχολίασε πως η «επιφύλαξη που κάνει (η κ. Γεροβασίλη) πρέπει να είναι κατά του αρχηγού και μόνο κατά αυτού. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το ένα ζήτημα είναι ποια θα είναι τύχη του κ. Ματθαιόπουλου. «Εκεί το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς είναι ότι θα διερευνηθεί με τον αρτιότερο τρόπο» υπογράμμισε, για να προσθέσει πως «το δεύτερο ζήτημα το οποίο μένει είναι πως θα χειριστεί η Βουλή την υπόθεση». Επιπλέον, «το δικαστήριο μπορεί να κρίνει από την κατάθεση του Λιότσιου και μόνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, σε περίπτωση που το ηχητικό ντοκουμέντο δεν νομιμοποιηθεί ως στοιχείο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης δόλου, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «η συγκάλυψη είναι κάτι που γίνεται μετά την τέλεση του εγκλήματος. Κάνανε, ό,τι κάνανε, κρίθηκε ως αμελής συμπεριφορά» σημείωσε ο υπουργός, «εάν όμως δεν έχω στείλει τα αεροπλάνα, όπως ισχυρίζεται ο Ματθαιόπουλος, ενώ υπήρχαν τα αεροπλάνα με σκοπό να επιδεινωθεί η φωτιά, εδώ έχω ενδεχόμενο δόλο και όλα γίνονται κακούργημα», επισήμανε.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωση της δικαιοσύνης να ψάξει εις βάθος τους ισχυρισμούς Ματθαιόπουλου», αλλά και «υποχρέωση του Κοινοβουλίου».

Σχετικά Νέα