

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.
Οεκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε σήμερα ότι, αν η Χαμάς συμφωνήσει στο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί επίσης την πρόταση για συμφωνία.
«Ηταν μία ισραηλινή πρόταση. Περιμένουμε ότι, αν συμφωνήσει η Χαμάς στην πρόταση – όπως διαβιβάσθηκε σε αυτούς, μία ισραηλινή πρόταση – τότε το Ισραήλ θα πει ναι», δήλωσε ο Κίρμπι σε συνέντευξη στην εκπομπή This Week του ABC News.
Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχθεί η Χαμάς να συνεχίσει να κυβερνά την Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο κατά την διάρκεια της διαδικασίας τερματισμού του πολέμου και ότι εξετάζει εναλλακτικές.
«Καθώς διεξάγουμε τις σημαντικές στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, το υπουργείο Αμυνας αξιολογεί παράλληλα μία εναλλακτική στην Χαμάς διακυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιόαβ Γκάλαντ.
«Δεν θα αποδεχθούμε την διακυβέρνηση της Χαμάς στην Γάζα σε οποιοδήποτε στάδιο οποιασδήποτε διαδικασίας για τον τερματισμό του πολέμου».
Αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ ολοκλήρωσαν συνάντηση στο Κάιρο κατά την οποία η Αίγυπτος επανέλαβε την θέση της ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από την παλαιστινιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα ώστε να επαναλειτουργήσει.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως η διάγνωση για τον καρκίνο του Μπάιντεν ήταν γνωστή πολύ καιρό
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονόησε χθες Δευτέρα πως η διάγνωση του καρκίνου του προκατόχου του.
Νετανιάχου: Βρετανία, Καναδάς και Γαλλία προσφέρουν «τεράστιο βραβείο» στη Χαμάς με το να καταδικάζουν τα πλήγματα στη Γάζα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε χθες Δευτέρα στην καταδίκη της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων.
Οι Χούθι απειλούν με «ναυτικό αποκλεισμό» το λιμάνι της Χάιφα
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απείλησαν χθες Δευτέρα να προχωρήσουν στην επιβολή «ναυτικού αποκλεισμού».
Γάζα: 91 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ χθες Δευτέρα
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη.